Skip to content

Čekaju vas slatke brige zvane uređenje interijera? Pretpostavljamo da vas istovremeno ovaj „problem“ veseli, ali i zbunjuje, a redoslijed vaših misli i pitanja u glavi izgleda ovako;

Od koje prostorije krenuti? Na koje detalje paziti? Što je u trendu ove godine? Kako spojiti moderno s funkcionalnim? Kako da istovremeno izgleda minimalistički, ali i puno topline? Poigrati se bojama ili ne? Pridržavati se klasike ili dodati i neki vlastiti, otkačeni štih? Sigurni smo da vam sve ovo prolazi glavom plus još bezbroj ovakvih detalja. Ništa se ne brinite, jer ovo uistinu spada pod kategoriju slatkih briga, a vi ste na itekako dobrom mjestu- Stolarija Ribičić tu je da vam pomogne dizajnirati i osmisliti vaš interijer iz snova. Što se sve „nosi“ ove godine, donosimo vam u nastavku teksta:

Plava boja

Premišljate se što ćete s bojom zidova? Složit ćemo se da je bijela vječna, a svakako ako želite malo oplemeniti prostor i „razbiti“ bjelinu, slobodno se poigrajte nekim zidnim tapetama ili još bolje, bojom. Jeste li već načuli da je ove godine plava/modra itekako in? Osim zidova, poigrajte se i  detaljima ili komadom namještaja pa ubacite neku plavu sofu, fotelju, jastuk ili nešto drugo u plavoj boji.

Uređenje interijera - plavo

Visoki sjaj

Možemo reći da visoki sjaj spada pod klasiku, ali dizajneri interijera najavili su da je ove, 2023.godine visoki sjaj „must have“. Eto vam ideje ako ne znate odabrati koju ćete kuhinju, krevet, ormar, komodu, radni stol, umivaonik i slično. Visoki sjaj doprinosi luksuznom izgledu prostorije, a zahvalan je jer se da kombinirati i s retro komadima. Istina, sjajni elementi zahtijevaju više čišćenja pa ako vam malo pada mrak na oči zbog toga, možete kombinirati elemente visokog sjaja i nekog drugog materijala.

Uzorci i tapete

Ove godine uzorci u prostorijama apsolutni su hit. Točkice, cvijeće, prugice, Terrazzo, životinjski uzorci, sve je itekako poželjno ove godine. Ono što bismo naglasili jest da su posebno prugice hit za 2023., a brojne instagramerice poludjele su upravo za prugicama. Ako ne znate koji ćete tepih, zidni tapet, posteljinu ili navlaku za kauč, bez dileme odlučite se za prugice. Također, bez dileme, omiljenu prostoriju oplemenite i Terrazzo motivom. Ovaj talijanski štih, odličan je za podizanje raspoloženja, a zahvalan je i za održavanje. Posebice je poželjan u kuhinji ili kupaonici.

Bijele kuhinje

Bijele kuhinje uvijek se „nose“. One su poput male crne haljinice koja je uvijek dobrodošla. Ove godine, dizajneri interijera i arhitekti najavili su „boom“ bijelih kuhinja koje uvijek možete oplemeniti nekim zanimljivim detaljima. Što kažete na kombinaciju bijelih i drvenih elemenata? Zvuči i izgleda kao formula za top interijer.

Prirodni materijali za uređenje interijera

Oplemenite vaš prostor prirodnim materijalima, a tu smo za sve vaše želje kada je u pitanju drvo. Ovo je godina održivih, prirodnih materijala kako bi se osvijestilo zdravo i udobno življenje. Drvo je uvijek u modi i možete se igrati s njim kako god želite i kombinirati ga s različitim stilovima.

Uređenje intereijera - drvo

Retro

Sedamdesete, osamdesete, devedesete, miks glamura, zemljanih tonova, jarkih boja, i dalje su izvor inspiracije brojnim dizajnerima. Razni detalji, linije i teksture koje donosi retro štih itekako oplemenjuju vaš prostor. U kombinaciji s nekim minimalističkim detaljima mogu doprinijeti i luksuznoj atmosferi stana. Raskošna rasvjeta, lampe, fotelje, ormarići, zlatni uzorak, samo su neki od elementa koji su obilježili ove ne tako davne godine.

Jeste li već otprilike osmislili kako izgleda vaš idealni dnevni boravak, spavaća soba, radni stol ili kupaonica?

Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju, a za dodatnu inspiraciju pri uređenju pratite naš blog s brojnim savjetima!

Tu smo da vaše življenje učinimo udobnijim, ljepšim i funkcionalnijim,

Vaša Ribičić stolarija!